Miksi kannattaa järjestää ”virkkarit”?

Mitä tarkoittaa Tyhy, Tyky tai ”virkkarit”?

Tyhy on lyhenne sanasta työhyvinvointi, kun Tyky on puolestaan lyhenne, joka viittaa työntekijöiden työkykyyn. ”Virkkarit” taasen on ainakin meillä Keski-Suomessa yleisesti käytetty puhekielinen termi virkistyspäivälle, eli yrityksen henkilökunnan kokoontumiselle, johon yleensä kuuluu rentoa ohjelmaa, yhteistä tekemistä ja ruokailu. Tyhy- ja Tyky-päivillä tarkoitetaan työntekijöiden työkykyyn ja työhyvinvointiin keskitettyjä päiviä, joiden aikana edistetään työtä tukevia elementtejä, työoloja sekä yksilön ja yhteisön hyvinvointia. Vaikka Tyky-toiminta tähtää pitkäjänteiseen työyhteisön ja yksilöiden hyvinvointiin, monille se tiivistyy parhaiten yhteen virkistyspäivään.

Työhyvinvointia edistävän toiminnan hyödyt

Säännöllisesti toteutettavalla virkistyspäivällä edistetään koko työyhteisön hyvinvointia ja jaksamista. Virkistyspäivät eli virkkarit ovat myös oiva motivoinnin työkalu – motivoituneet yhteisön jäsenet huolehtivat osaltaan oman suorituksensa lisäksi työilmapiiristä, jolloin yhteisön jäsenet kiinnittävät eri tavalla huomiota myös kollegojen hyvinvointiin ja toimintaan. On tärkeää, että työyhteisö on kokonaisuutena hyvinvoiva, koska erityisesti pienemmissä yhteisöissä jo yhden työntekijän kokema epäkohta voi laukaista ketjureaktion, joka vaikuttaa nopeasti koko työporukan ilmapiiriin sekä työyhteisön toiminnan tehokkuuteen.

Kun vietetään yhdessä aikaa myös työtehtävien ja työroolien ulkopuolella virkistymisen merkeissä työporukan jäsenet oppivat tuntemaan toisensa paremmin ja kommunikaatio paranee. Arkinen työ tuntuu myös mielekkäämmältä, kun työporukka on tuttu ja työpaikalla vallitsee positiivinen ilmapiiri. Tiiviisti kommunikoiva, samaa tavoitetta kohti pelaava työporukka on myös jatkuvasti kehittyvä ja tehokas työyhteisö. Optimaalisesti toimivan tiimin jäsenet oppivat toisiltaan ja motivoivat toisiaan jatkamaan hyvää työtä. Kun ajattelee asiaa henkilökohtaisesta näkökulmasta: on myös itse helpompi yltää huippusuorituksiin, kun tunnet saavasi tiimin tuen!

Virkkarit kiikariin!

On hyvä muistaa, ettei yhden virkistyspäivän johdosta saavuteta välttämättä välittömästi näkyviä tuloksia koko henkilökunnan työhyvinvoinnissa, mutta se ei tarkoita etteikö hauskaa voisi pitää myös työporukalla! Turvallinen ja terveellinen työympäristö, hyvä johtaminen sekä työntekijöiden palkitseminen ovat meidän vinkit toimivaan, hyvinvoivaan työyhteisöön! Työskentelemme tiiviisti yhdessä oman tiimimme kesken, minkä vuoksi säännölliset virkistyspäivät piristävät, luovat uusia näkökulmia arkeen ja motivoivat meitäkin jaksamaan.

Älä siis epäröi ehdottaa yhteistä virkistyspäivää esimerkiksi työpaikan kahvihuoneessa aamukahvia hörppiessä. Jos virkkarit ovat vielä tuntemattomampi käsite työyhteisössänne, on hyvä aloittaa pienin askelin vapaamuotoisesta, yhteisestä tilaisuudesta, vaikkapa aamiaisen merkeissä. Työpaikan ulkopuolinen miljöö rentouttaa ilmapiiriä, eikä Atrian tuttu mainosslogan mene pahasti huti, sillä hyvästä ruoasta tulee todellakin parempi mieli. Seuraavalla kerralla toimiston porukka saattaisikin jo innostua yhteisestä ohjelmasta esimerkiksi tastingin ja saunaillan merkeissä!

Hyvinvoivassa työyhteisössä saadaan tuloksia aikaan, mikä taas näyttäytyy suoraan kilpailuetuna. Miksi siis tinkiä yrityksen tuottavuudesta?

Tyky-päivän tai virkistyspäivän järjestäminen ja työhyvinvoinnista vastaaminen katsotaan usein HR-osaston tehtäväksi, vaikka tosiasiassa se kuuluu koko organisaation vastuulle. Työhyvinvoinnin ylläpitämiseen kannattaakin osallistaa niin työnantaja, kuin joka portaassa tahoillaan vaikuttavat työntekijät. Innostu siis rohkeasti ja lähde kehittämään tiimisi työhyvinvointia uudelle tasolle!

Psst! Yritykselle ja sen henkilökunnalle järjestetyt virkistyspäivät ovat verottaja silmissä verovapaata toimintaa !

Ota yhteyttä ja pyydä meiltä tarjous virkistyspäivän järjestämiseen. Ulkoistamalla tehostat yrityksenne toimintaa, koska me hoidamme tapahtuman suunnittelun sekä toteutuksen kokonaisuudessaan cateringista ohjelmaan, turvallisesti, toiveidesi mukaisesti ja kerralla maaliin!

Järjestämme myös muut henkilöstötapahtumat sekä asiakastapahtumat, pikkujoulut ja kesäpäivät yrityksille!